Tijd voor een zonnebril op sterkte?

Vanaf het 40e levensjaar is het voor bijna iedereen prijs:

 • De kleine lettertjes op je telefoon worden minder duidelijk.
 • Wanneer je een boek of de krant leest houdt je deze verder van je gezicht.
 • Je ziet van dichtbij minder scherp of het duurt even om te focussen.
 • Schakelen tussen iets van dichtbij zien en veraf bekijken duurt steeds langer.
 • Je krijgt hoofdpijn na of tijdens het lezen.
 • Je zet eerder een leeslampje aan dan voorheen.

Herken je jezelf in één van de bovenstaande punten? Dan heb je een leesbril nodig en voor buiten natuurlijk een zonnebril met leesdeel.

Geeft helemaal niets! Dit hoort bij het natuurlijke verouderingsproces, we moeten er vroeg of laat allemaal aan geloven. We kunnen dus het beste van de nood een deugd maken en een mooi exemplaar op onze neus zetten!

 

Een leesbril en zonnebril in één

Of je nu net komt kijken in de wereld van de leesbrildragers of je hebt al een aantal exemplaren versleten, deze situatie herken je ongetwijfeld:

Het is éindelijk mooi weer, dus tijd om een terrasje te pakken. Zonnebril op en gaan!Bij een gezellig zaakje krijg je de menukaart van de dame van de bediening, maar met je gewone zonnebril op zie je natuurlijk het verschil tussen carpaccio en cappuccino niet, dus zonnebril af, leesbril op en wat lekkers uitzoeken. Leesbril weer af, zonnebril op en genieten van de zon, terwijl je wacht tot de bestelling opgenomen wordt.

Yes, daar is de dame van de bediening! 
– Hoe heette dat broodje alweer? Zonnebril af, leesbril op, leesbril af, zonnebril op. –

“Voor mij graag de Santorini Special!”, zeg je vol verwachting. 
“Welke saus wilt u hierbij?”, vraagt de dame opgewekt … – Zonnebril af, leesbril op, saus uitzoeken – “Doe maar de knoflook dillesaus.” – Leesbril af, zonnebril op. –

Herkenbaar hè? Misschien is dit geklungel met twee brillen zo’n automatisme, dat je nu voor de 1e keer bedenkt dat het gewoon onhandig is.

Babs zag haar moeder deze wisseltruc meerdere malen uithalen en bedacht dat dit toch wel beter en makkelijker moest kunnen… Zo werd de bifocale Babsee zonnebril geboren. Een leesbril en zonnebril in één, met een praktisch leesdeel en de looks van een gewone, mooie zonnebril.

Naar buiten? Neem je Babsee mee!

De Babsee zonnebril op sterkte is natuurlijk perfect om ontspannen buiten een boekje te lezen, maar veel van onze klanten zijn ook erg positief over onze zonnebrillen wanneer ze actief bezig zijn buiten.

Babsee is superhandig om mee te fietsen! Moesten ze eerst afstappen om van bril te wisselen wanneer ze de navigatie of kaart wilden lezen, kunnen ze nu gewoon rustig door peddelen.

Ook de golfers in ons midden zijn blij: geen vermoeide ogen door de zon en géén gedoe met zonnebril en leesbril tijdens het noteren van punten en slagen.

De zonnebrillen komen in het dagelijks leven dus constant van pas! Bekijk ze hier allemaal. 

Lees verder

0
  0
  Winkelmandje
  Jouw mandje is leegTerug naar de shop