Nina & Kate
zijn recycled

100% RECYCLED

Een introductie van onze nieuwste collectie van gerecyclede zonnebrillen.

Een collectie gerecycleerde zonnebrillen gemaakt van defecte en verspilde monturen in China die alleen nog maar konden worden weggegooid. Door het materiaal van deze zonnebrillen dicht bij de bron op te halen en ze naar onze fabriek te brengen waar ze een unieke recycling proces ingaan. De monturen worden afgebroken en verwerkt tot hun grondstoffen en zijn dan klaar om een Babsee te worden. 

 

Polycarbonate

Polycarbonate of wel hard plastic,  is een product dat goed hergebruikt kan worden. We gebruiken materialen die er al zijn. We willen niks nieuws meer produceren. Maar op een schone manier al bestaande, weggegooide producten hergebruiken.  Om zo te voorkomen dat het miljoenen jaren op de vuilnisbelt belandt. 

Waarom China?

Voor het hergebruik van weggegooide zonnebrillen zijn we overgestapt naar een fijne fabriek in China. Omdat we de cyclus van het gebruik van willen doorbreken en een verschil willen maken, zijn we zo dicht mogelijk gaan zitten bij de bron van de nieuw te maken zonnebrillen. 

 

Met zekerheid 100% recycled

Onze fabriek is GRS-gecertificeerd. dit betekent dat het recyclingproces en de materiaaltoevoerketen van je Babsee is gecontroleerd door de Global Recycling Standard, een onafhankelijke instantie die de wereldstandaard voor gerecyclede materialen is. 

Er wordt gecontroleerd op het jusite recycled materiaal maar ook of het hele  proces op een sustainable manier plaatsvindt. Het is ook het keurmerk voor sociale omstandigheden. Zodat er controle is op iedereen die Babsee maakt dit onder goede omstandigheden doet.

 

Nina en Kate

Vanaf 2022 zijn Nina en Kate onder deze GRS-certificering. Door de certificering en onze goede band met onze leveranciers zijn we er zeker van dat het proces van begin tot einde op een correcte manier gebeurt.
De materialen waarvan onze producten zijn gemaakt zijn traceerbaar waardoor we garantie hebben van de oorsprong van de materialen.

 

Bekijk de hele recycled collectie

Kate

BLOSSOM

Kate

BROWN TORTOISE

Kate

GREEN STONE

Kate

CARAMEL

Kate

SPECKLED BLUE

Kate

BLUE BROWN

Kate

LIGHT TORTOISE BROWN

Nina

BROWN TORTOISE 

Nina

CARAMEL

Nina

BLUE BROWN

Nina

LIGHT BROWN TORTOISE

Nina

BLOSSOM

Nina

GREEN STONE

Nina

SPECKLED BLUE

What’s your
strength?

0
    0
    Winkelmandje
    Jouw mandje is leegTerug naar de shop